Maku

Sellerinen sosekeitto (Zellerkrémleves)

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
KA
GL
0
0
Julkaistu: 7.9.2012


Ainekset (6 annosta)

  • 400 gjuuriselleriä
  • 200 gpalsternakkaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 tlsokeria
  • 10 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
Tulosta

Kuutioi kuoritut sellerit ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna kattilassa öljy ja kääntele kasviksia siinä hetki. Sekoita joukkoon sokeri.

Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja pippuri. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Soseuta sellerinen keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Sekoita joukkoon kerma, keltuainen ja sitruunankuori. Kuumenna, mutta älä keitä. Ripottele sellerisen sosekeiton pinnalle persiljasilppua. Tarkista sosekeiton maku.

Tarjoa zellerkrémeleves alkuruokana rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Kommentoi »