Maku

Seikkailijan patongit

13 h 45 min
4
0

Seikkailijan patongit

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 20 ghiivaa
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklruokaöljyä
  • 5 dlgrahamjauhoja
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja

Viisikkotahna

  • 150 gmaustekurkkuja
  • 125 gkirsikkatomaattia
  • 1 dlmajoneesia
  • 200 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 tlsinappia
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kpljäävuorisalaattia
  • 125 gkirsikkatomaattia

Tee näin

13 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN13 h 15 min

Tee patonkitaikina edellisenä iltana. Mittaa taikinakulhoon vesi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot nesteeseen vähitellen. Vatkaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Taikina jää löysäksi. Peitä taikina muovikelmulla ja nosta kulho jääkaappiin yön ajaksi.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele pintaan jauhoja. Leikkaa taikina terävällä veitsellä 10 pitkulaiseen osaan.

Nosta taikinapala kerrallaan ilmaan ja roikottele sitä käsissäsi, jotta taikina pitenee patongin tapaiseksi pötköksi. Älä puristele taikinapalaa turhaan, jotta ilmakuplat taikinan sisällä eivät rikkoudu.

Nosta patongit pellille. Anna kohota liinan alla vielä 40 minuuttia. Kuumenna kohotuksen loppuvaiheessa uuni 225 asteeseen.

Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 15 minuuttia, kunnes patongit ovat kauniisti ruskistuneita.

Valmista viisikkotahna. Kuutioi maustekurkut ja kirsikkatomaatit. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, sinappi ja pippuri notkeaksi tahnaksi. Lisää joukkoon maustekurkut sekä tomaatit ja sekoita tasaiseksi.

Täytä jäähtyneetseikkailijan patongit paksuilla palvikinkkupaloilla, viisikkotahnalla ja salaatilla.

•Pakasta loput leivät seuraavan yllätysseikkailun varalle.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä