Maku

Seesaminsiemen-grissinit

1 h 50 min
0
0

Seesaminsiemen-grissinit

KA
LA
MA
MU
0
0
Kimppu seesami-grissinejä on kevän hurmaavin tuliainen! Tarjoa grissineitä pikkupurtavana sellaisenaan tai keiton kanssa.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 1/2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.

Lisää seesaminsiemenet, ruohosipuli, öljy ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla vaivaten, kunnes saat tiiviin, paksun taikinan. Alusta noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileää.

Kohota taikinaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla 20 pitkää, ohutta tankoa. Nostele tangot leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota grissineitä 5–10 minuuttia.

Paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes seesaminsiemen-grissinit ovat kauniin ruskeita ja kuivan oloisia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä