Maku

Seesamikala

50 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Leena Rechardt-Rajakangas
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 600 glohta
  • 1 rkltuoretta inkivääriä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1 dlvettä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Sekoita keskenään soijakastike, inkivääri ja sokeri. Lisää seesamiöljy, jos haluat kalaan voimakkaan seesamin maun. Kaada mausteseos laakealle lautaselle tai muovipussiin ja pane neljään osaan paloiteltu kala maustumaan seokseen noin puoleksi tunniksi.

Kaada paistinpannulle hieman rypsiöljyä. Ota kalapalat mausteseoksesta, kuivaa ne talouspaperilla ja paista niitä pannulla. Käännä kalapalat ja lisää pannulle samalla seesaminsiemenet. Lisää pannulle lopuksi seesamikalojen mausteliemi ja hieman vettä. Anna kiehua muutamia minuutteja.

MITÄ PIDIT?
0