Seesamikakku (Tahinopitta)

1 h 25 min
4.2
0

Seesamikakku (Tahinopitta)

MU
0
4.2
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 3 dlseesamitahnaa eli tahinia
  • 3 1/2 dlsokeria
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuina)
  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlneilikkaa (jauhettuna)

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • 2 dlruoanvalmistusjogurttia
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele Ø noin 22 sentin kakkuvuoka tai pitkulainen leipävuoka. ”Jauhota” vuoka seesaminsiemenillä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon tahini, sokeri ja huolellisesti pestystä appelsiinista raastettu kuori. Lisää appelsiinimehu pienissä erissä, samalla vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina on hyvin tiivistä.

Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pöytäpintaan, jotta mahdolliset ilmataskut hajoavat. Paista kakkua noin tunti, kunnes kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa. Peitä seesamikakku paiston puolivälissä foliolla, jotta pinta ei tummu liikaa.

Tarjoa seesamikakkua eli tahinopitaa sellaisenaan tai jogurttikastikkeen kanssa. Tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet keskenään.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä