Maku

Seesami-merilevänäkkileipä

1 h 45 min
3
0

Seesami-merilevänäkkileipä

KA
LA
MA
0
3
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 5 1/2 dlgrahamjauhoja
  • 1 rklsuolaa
  • 20 gmerilevää (2 nori-merileväarkkia hienoksi silputtuna)

Lisäksi

  • Päälle vettä ja seesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota haaleaan veteen murennettu hiiva ja hunaja. Lisää jauhot, suola ja merileväsilppu. Vaivaa joko yleiskoneen kulhossa tai käsin 6–10 minuuttia. Kohota puoli tuntia peitettynä. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kohota vielä 30 minuuttia.

Jaa taikina 5–6 osaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla pyöreiksi, erittäin ohuiksi levyiksi. Pistele levyt haarukalla. Voitele vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes seesami-merilevänäkkileipä on kauniin ruskeaa. Jäähdytä seesami-merilevänäkkileivät ritilällä, peittämättä.

  • Kauli näkkileipätaikina riittävän ohueksi, jotta saat siitä rapeaa. Nahistuneen ja pehmenneen näkkileivän voit rapeuttaa laittamalla sen kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi. Tarkkaile uunia, jotta näkkileipä ei pala.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä