Maku

Savustetut kantarellit

35 min
5
1

Savustetut kantarellit

GL
MA
MU
VE
1
5
Saaliina pieniä kantarelleja? Savusta ja säilö ne sitten kirpakassa etikka-mausteliemessä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gpieniä kantarelleja

Mausteliemi

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 8 kplkokonaista rosepippuria
  • 8 kplkokonaista valkopippuria
  • 8 kplkokonaista neilikkaa
  • 2 kpllaakerinlehteä

Lisäksi

  • 1 savustuspussi

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Ohjeella valmistat 2–3 dl savustettuja sieniä.

Puhdista sienet ja laita ne savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta esilämmitettyyn kaasugrilliin tai uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna vetäytyä toiset 10 minuuttia.

Sienten savustuessa valmista liemi. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.

Lado sienet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada mausteliemi kuumana sienten päälle. Sulje purkki ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Savustetut ja etikkaliemessä marinoidut, pikantit kantarellit maistuvat erityisen hyvin grillattujen makkaroiden ja paistetun kalan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä