4,8(10)
Savustetut kantarellit
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
35 min
Saaliina pieniä kantarelleja? Savusta ja säilö ne sitten kirpakassa etikka-mausteliemessä.
Julkaistu 10.10.2017
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
250 gpieniä kantarelleja
Mausteliemi
1 1/2 dlvettä
1 dlsokeria
1/2 dlväkiviinaetikkaa
8kokonaista rosepippuria
8kokonaista valkopippuria
8kokonaista neilikkaa
2laakerinlehteä
Lisäksi
1savustuspussi

Savustetut kantarellit valmistuvat näin:

  1. Puhdista sienet ja laita ne savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta esilämmitettyyn kaasugrilliin tai uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ota pussi pois ja anna vetäytyä toiset 10 minuuttia.
  2. Sienten savustuessa valmista liemi. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
  3. Lado sienet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada mausteliemi kuumana sienten päälle. Sulje purkki ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

Ohjeella valmistat 2–3 dl savustettuja sieniä. Savustetut ja etikkaliemessä marinoidut, pikantit kantarellit maistuvat erityisen hyvin grillattujen makkaroiden ja paistetun kalan kanssa.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.