Kotivinkki

Kesä ja uudet potut, voiko olla ihanampaa! Pyöräytä pöytään savustettu varhaisperunasalaatti, joka saa seurakseen simppelin sinappikastikkeen

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Savustetuilla varhaisperunoilla saat aikaiseksi astetta maistuvamman pottusalaatin. Lisää joukkoon pekoni, kevätsipuli, retiisit sekä helppo kastike, ja ruoka on valmis!
GL
MA
MU
5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gvarhaisperunoita
  • 150 gpekonia
  • 3kevätsipulinvartta
  • ½ npuretiisejä
  • ¼ rkutilliä

Kastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Savustettu varhaisperunasalaatti valmisetaan näin:

  1. Keitä varhaisperunoita noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita keitetyt perunat savustuspussiin ja savusta noin 20 minuuttia. Katso tarkemmat ohjeet savustuspussin pakkauksesta. Voit savustaa perunat myös savustuslaatikossa.
  2. Leikkaa pekonit pieniksi suikaleiksi ja paista ne rapeiksi paistinpannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  3. Valmista kastike sekoittamalla rypsiöljy, dijonin­sinappi, suola ja mustapippuri keskenään.
  4. Leikkaa savustetut perunat reiluiksi paloiksi kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna kevätsipulinvarret, viipaloi retiisit ja hienonna tilli salaatin joukkoon.

MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »