Kesä ja uudet potut, voiko olla ihanampaa! Pyöräytä pöytään savustettu varhaisperunasalaatti, joka saa seurakseen simppelin sinappikastikkeen
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minSavustetuilla varhaisperunoilla saat aikaiseksi astetta maistuvamman pottusalaatin. Lisää joukkoon pekoni, kevätsipuli, retiisit sekä helppo kastike, ja ruoka on valmis!
GL
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.6.2020

Kesä ja uudet potut, voiko olla ihanampaa! Pyöräytä pöytään savustettu varhaisperunasalaatti, joka saa seurakseen simppelin sinappikastikkeen
Ainekset (4 annosta)
- 600 gvarhaisperunoita
- 150 gpekonia
- 3kevätsipulinvartta
- ½ npuretiisejä
- ¼ rkutilliä
Kastike
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rkldijoninsinappia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Savustettu varhaisperunasalaatti valmisetaan näin:
- Keitä varhaisperunoita noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita keitetyt perunat savustuspussiin ja savusta noin 20 minuuttia. Katso tarkemmat ohjeet savustuspussin pakkauksesta. Voit savustaa perunat myös savustuslaatikossa.
- Leikkaa pekonit pieniksi suikaleiksi ja paista ne rapeiksi paistinpannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Valmista kastike sekoittamalla rypsiöljy, dijoninsinappi, suola ja mustapippuri keskenään.
- Leikkaa savustetut perunat reiluiksi paloiksi kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna kevätsipulinvarret, viipaloi retiisit ja hienonna tilli salaatin joukkoon.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5