Kesä ja uudet potut, voiko olla ihanampaa! Pyöräytä pöytään savustettu varhaisperunasalaatti, joka saa seurakseen simppelin sinappikastikkeen
gluteeniton
maidoton
munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Savustetuilla varhaisperunoilla saat aikaiseksi astetta maistuvamman pottusalaatin. Lisää joukkoon pekoni, kevätsipuli, retiisit sekä helppo kastike, ja ruoka on valmis!

Reseptin ainekset 4 annosta
600 gvarhaisperunoita
150 gpekonia
3kevätsipulinvartta
½ npuretiisejä
¼ rkutilliä
Kastike
2 rklrypsiöljyä
2 rkldijoninsinappia
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Savustettu varhaisperunasalaatti valmisetaan näin:
- Keitä varhaisperunoita noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita keitetyt perunat savustuspussiin ja savusta noin 20 minuuttia. Katso tarkemmat ohjeet savustuspussin pakkauksesta. Voit savustaa perunat myös savustuslaatikossa.
- Leikkaa pekonit pieniksi suikaleiksi ja paista ne rapeiksi paistinpannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Valmista kastike sekoittamalla rypsiöljy, dijoninsinappi, suola ja mustapippuri keskenään.
- Leikkaa savustetut perunat reiluiksi paloiksi kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna kevätsipulinvarret, viipaloi retiisit ja hienonna tilli salaatin joukkoon.