5(2)
Kesä ja uudet potut, voiko olla ihanampaa! Pyöräytä pöytään savustettu varhaisperunasalaatti, joka saa seurakseen simppelin sinappikastikkeen
gluteeniton
maidoton
munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Savustetuilla varhaisperunoilla saat aikaiseksi astetta maistuvamman pottusalaatin. Lisää joukkoon pekoni, kevätsipuli, retiisit sekä helppo kastike, ja ruoka on valmis!
Julkaistu 2.6.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
600 gvarhaisperunoita
150 gpekonia
3kevätsipulinvartta
½ npuretiisejä
¼ rkutilliä
Kastike
2 rklrypsiöljyä
2 rkldijoninsinappia
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria

Savustettu varhaisperunasalaatti valmisetaan näin:

  1. Keitä varhaisperunoita noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita keitetyt perunat savustuspussiin ja savusta noin 20 minuuttia. Katso tarkemmat ohjeet savustuspussin pakkauksesta. Voit savustaa perunat myös savustuslaatikossa.
  2. Leikkaa pekonit pieniksi suikaleiksi ja paista ne rapeiksi paistinpannulla. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  3. Valmista kastike sekoittamalla rypsiöljy, dijonin­sinappi, suola ja mustapippuri keskenään.
  4. Leikkaa savustetut perunat reiluiksi paloiksi kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Hienonna kevätsipulinvarret, viipaloi retiisit ja hienonna tilli salaatin joukkoon.

Kommentoi »