Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2011

Savustettu kala ja perunasalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gvaaleaa kalaa (fileinä)
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 600 guutta perunaa
- 2 kplmaustekurkkuja
- 1 kplomenaa
Kastike
- 1 dlranskankermaa (rasvaa 15-18 %) (tatti-herkkusienimaustettu)
- 1 dlrasvatonta maitoa
- 1 rklsinappia
- 1 kplkesäsipulia (hienonnettuna)
Levitä kalafileet työlaudalle ja poista ruodot. Suolaa ja pippuroi kalat. Nosta fileet savustuspussiin ja kypsennä pussin ohjeen mukaan. Keitä pestyt perunat kypsiksi. Kuutioi kurkut ja omena. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lohko perunat kuumina kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Lisää kurkku- ja omenakuutiot. Jäähdytä ja anna tekeytyä viileässä muutama tunti. Tarjoa savustetut kalat joko kylminä tai kuumina perunasalaatin kanssa.