Maku

Savustettu Feta

40 min
0
0


 

Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (6 annosta)

  • 400 gfetaajuustoa (2 kpl fetaa)
  • ½ kplsitruuna
  • neitsyt oliiviöljyä
  • 1 kplSavustuspussi esim. Hickory
  • tuoretta oreganoa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Avaa feta pakkaukset ja nosta fetajuustot talouspaperin päälle valumaan. Käännä feta juustot kerran ympäri valutuksen aikana ja vaihda tarvittaessa talouspaperit.

Ripottele fetajuustojen pinnalle öljyä. Avaa savustuspussi ja laita fetajuustot aivan pussin perälle. Sulje savustuspussi pakkauksen ohjeen mukaan.

Fetajuustot tulee savustaa epäsuoralla lämmöllä. Kasaa hiileet grillin toiseen reunaan ja laita pussi grilliin siten, että fetat eivät ole hiilien päällä vaan pussin toinen pää. Voit käyttää myös kaasugrilliä ja käyttää vain yhtä poltinta. Laitta savustuspussi kaasu grilliin siten etteivät fetajuustot ole polttimen päällä vaan savustuspussin toinen pää. Savusta fetajuustoja noin 20 minuuttia. Grillaa myös sitruunan puolikas leikkauspinta alaspäin.

Nosta savustuspussi pois grillistä ja anna fetajuustojen vetäytyä pussissa noin 15 min ennen pussin avaamista. Nosta fetajuustot varovaisesti lastalla tarjoilulautaselle. Purista päälle grillatun sitruunan mehu ja ripottele pinnalle oliiviöljyä. Viimeistele annos tuoreella oreganolla. Tarjoile grillatun leivän ja Tsatsiki-coleslaw:n kera.

MITÄ PIDIT?
0