Maku

Savustettu ahvenleipä

25 min
5
0

Savustettu ahvenleipä

Herkullisen savustettua ahvenleipää kotiuunissa
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplahvenen fileitä
  • 1 kplvarrasleipäviipaletta (jaettuna 4 osaan)
  • 2 kplkevätsipulia silputtuna
  • 100 gcreme fraichea
  • 1 rklsitruunan mehua
  • tuoretta tilliä hienonnettuna (puolikas nippu)
  • suolaa
  • sokeria

Lisäksi

  • Sinituotteen leppälastu-savustuspussi

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna uuni 275 asteeseen alalämmöllä pellin kanssa.

Ota esiin 4 ahvenfileetä. Poista keskiruodot tekemällä viilto molemmin puolin ruotoja. Kokeile sormella, jotta tiedät missä asti ruodot menevät. 

Viipaloi kaksi kevätsipulia. 

Ota yksi varrasleipä ja jaa se neljään osaan. Laita leivän päälle kevätsipuliviipaleita ja taittele kalaviipale näiden päälle. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. 

Asettele kalaleivät savustuspussiin ja sulje pussi hyvin. Muista tehdä pari taitosta ja kääntää myös pussin kulmat. 

Savusta 5 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pussin olla vielä uunissa n. 10 minuuttia. 

Tee sillä välin kastike. Sekoita creme fraiche, sitruunanmehu ja hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja sokerilla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä