Maku

Savusimpukkapasta – maukas pikapasta valmistuu vartissa

15 min
LA
MA
MU
3
1

Savusimpukkapasta arki-iltana. Kuulostaako täysin utopistiselta? Pidä kaapissa aina kuivapastaa ja pari purkkia säilykesavusimpukoita, jotka ovat todella herkullisia ja edullisia. Pikapasta on pöydässä ennen kuin ehdit kattaa lautaset.
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gspagettia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 200/120 g)savusimpukoita öljyssä
  • 2 rklsavusimpukoiden öljyä
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 3kevätsipulinvartta
  • 1 dltuoretta minttua
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Savusimpukkapasta valmistuu vartissa näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna suurella pannulla loraus savusimpukoiden öljyä, lisää chilihiutaleet ja kuullota valkosipulisilppu öljyssä.
  3. Kumoa savusimpukat öljyineen paistinpannulle. Saksi pannulle myös kesäsipulin varret ja paista seosta parin minuutin ajan.
  4. Valuta spagetti ja kaada pannulle. Sekoita savusimpukkapastan joukkoon tuore minttu, sitruunamehu, suola ja mustapippuri ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
3