Maku

Savusimpukkapasta – maukas pikapasta valmistuu vartissa

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Savusimpukkapasta arki-iltana. Kuulostaako täysin utopistiselta? Pidä kaapissa aina kuivapastaa ja pari purkkia säilykesavusimpukoita, jotka ovat todella herkullisia ja edullisia. Pikapasta on pöydässä ennen kuin ehdit kattaa lautaset.
LA
MA
MU
3
1
Julkaistu: 12.10.2018


Ainekset (4 annosta)

  • 300 gspagettia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 200/120 g)savusimpukoita öljyssä
  • 2 rklsavusimpukoiden öljyä
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 3kevätsipulinvartta
  • 1 dltuoretta minttua
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Savusimpukkapasta valmistuu vartissa näin:

  1. Laita spagetti kiehumaan suolattuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna suurella pannulla loraus savusimpukoiden öljyä, lisää chilihiutaleet ja kuullota valkosipulisilppu öljyssä.
  3. Kumoa savusimpukat öljyineen paistinpannulle. Saksi pannulle myös kesäsipulin varret ja paista seosta parin minuutin ajan.
  4. Valuta spagetti ja kaada pannulle. Sekoita savusimpukkapastan joukkoon tuore minttu, sitruunamehu, suola ja mustapippuri ja tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
3
1 kommentti