Maku

Savusimpukkahöystö ja yrttipolenta

30 min
MU
GL
3
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Ari-Pekka Auvinen

Ainekset (4 annosta)

Yrttipolenta

  • 3 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlmaissijauhoja
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)

Savusimpukkahöystö

  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä (vihreä)
  • 230 gsavustettuja simpukoita
  • 1/4 tlviherpippuria (rouhittuna)
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 1 dlherneenversoja

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa vesi, öljy, voi ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää maissijauhot tai -ryynit liemeen hyvin sekoittaen. Hauduta 2–3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Sekoita parmesaaniraaste puuroon ja kaada se pieneen, suoralaitaiseen pakasterasiaan. Jäähdytä kunnolla. Voit tehdä polentan valmiiksi edellisenä päivänä.

Kuori ja silppua sipuli. Pese ja halkaise chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Valuta simpukkarasiasta öljyä tai kaiva lusikallinen valkosipulivoita pannuun. Kiehauta sipuli- ja chilisilput rasvassa. Lisää simpukat, mausta ja kuumenna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolaripauksella.

Kumoa yrttipolenta rasiasta ja viipaloi puuro. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannussa ja paista polentaviipaleet kullanruskeiksi. Tee polentaviipaleista ja savusimpukkahöystöstä kauniit annokset lämmitetyille alkuruokalautasille ja koristele herneenversoilla.

MITÄ PIDIT?
3