Kotivinkki

Savusilakka-pinaattipannari

45 min
0
0

Savusilakka-pinaattipannari

Terveellinen silakka maistuu myös pannarissa, usko pois!
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2-3 annosta)

  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ¼ tlmustapippuria
  • 4palaa pakastepinaattia (noin 40 g)
  • 200 gsavusilakoita
  • 2kevätsipulia
  • 2 rklvoita

Kermaviilikastike

  • 1 dlkermaviiliä tai ranskankermaa
  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta pannu (halk. 24 cm tai 2 pienempää) kuumenevaan uuniin 10 minuutiksi.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri ja pippuri. Sulata pinaatit mikrossa ja lisää taikinaan. Anna turvota hetki.

3. Perkaa silakat. Viipaloi kevätsipulit.

4. Ota pannu uunista, lisää pannulle voi ja kaada taikina sen päälle. Levitä päälle sipulit ja kalat. Nosta pannu takaisin uuniin ja paista 20–30 minuuttia.

5. Mausta kermaviili hienonnetulla tillillä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa pinaattipannarin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Pankokuorrutetut silakkapihvit

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä