Kotivinkki

Savusilakka-pinaattipannari

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Terveellinen silakka maistuu myös pannarissa, usko pois!
0
0
Julkaistu: 17.2.2017


Ainekset (2-3 annosta)

  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ¼ tlmustapippuria
  • 4palaa pakastepinaattia (noin 40 g)
  • 200 gsavusilakoita
  • 2kevätsipulia
  • 2 rklvoita

Kermaviilikastike

  • 1 dlkermaviiliä tai ranskankermaa
  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria
Tulosta

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta pannu (halk. 24 cm tai 2 pienempää) kuumenevaan uuniin 10 minuutiksi.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot, suola, sokeri ja pippuri. Sulata pinaatit mikrossa ja lisää taikinaan. Anna turvota hetki.

3. Perkaa silakat. Viipaloi kevätsipulit.

4. Ota pannu uunista, lisää pannulle voi ja kaada taikina sen päälle. Levitä päälle sipulit ja kalat. Nosta pannu takaisin uuniin ja paista 20–30 minuuttia.

5. Mausta kermaviili hienonnetulla tillillä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa pinaattipannarin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »