Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Kotivinkki

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin

20 min
0
0
Italialainen leipäsalaatti, panzanella, saa savusilakasta kivan kaverin. Paista leipäviipaleet öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa, ja ihana makuelämys on taattu!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Savusilakka-panzanella

  • 8savusilakkaa
  • 1rosmariininoksa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 4maalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1punasipuli
  • 1kurkku
  • 2pihvitomaattia
  • 10kirsikkatomaattia
  • 1 rkubasilikaa
  • 1 dloliiveja

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • rouhittua mustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Savusilakka-panzanella valmistuu näin:

  1. Hienonna rosmariininoksa ja valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet ja paista niitä pannulla öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa muutama minuutti.
  2. Perkaa savusilakat salaattikulhoon.
  3. Viipaloi punasipuli. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi. Koverra keskustan siemeniä lusikalla pois. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää pilkotut kasvikset salaattikulhoon.
  4. Revi basilika joukkoon ja lisää oliivit.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kastike sekä paahdetut leipäkuutiot lopuksi salaatin joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0