Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Italialainen leipäsalaatti, panzanella, saa savusilakasta kivan kaverin. Paista leipäviipaleet öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa, ja ihana makuelämys on taattu!

Reseptin ainekset 4 annosta
Savusilakka-panzanella
8savusilakkaa
1rosmariininoksa
1valkosipulinkynsi
4maalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
1 rkloliiviöljyä
1punasipuli
1kurkku
2pihvitomaattia
10kirsikkatomaattia
1 rkubasilikaa
1 dloliiveja
Kastike
½ dloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
rouhittua mustapippuria
Savusilakka-panzanella valmistuu näin:
- Hienonna rosmariininoksa ja valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet ja paista niitä pannulla öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa muutama minuutti.
- Perkaa savusilakat salaattikulhoon.
- Viipaloi punasipuli. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi. Koverra keskustan siemeniä lusikalla pois. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää pilkotut kasvikset salaattikulhoon.
- Revi basilika joukkoon ja lisää oliivit.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kastike sekä paahdetut leipäkuutiot lopuksi salaatin joukkoon.