0(0)
Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Italialainen leipäsalaatti, panzanella, saa savusilakasta kivan kaverin. Paista leipäviipaleet öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa, ja ihana makuelämys on taattu!
Julkaistu 9.8.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Savusilakka-panzanella
8savusilakkaa
1rosmariininoksa
1valkosipulinkynsi
4maalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
1 rkloliiviöljyä
1punasipuli
1kurkku
2pihvitomaattia
10kirsikkatomaattia
1 rkubasilikaa
1 dloliiveja
Kastike
½ dloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
rouhittua mustapippuria

Savusilakka-panzanella valmistuu näin:

  1. Hienonna rosmariininoksa ja valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet ja paista niitä pannulla öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa muutama minuutti.
  2. Perkaa savusilakat salaattikulhoon.
  3. Viipaloi punasipuli. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi. Koverra keskustan siemeniä lusikalla pois. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää pilkotut kasvikset salaattikulhoon.
  4. Revi basilika joukkoon ja lisää oliivit.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kastike sekä paahdetut leipäkuutiot lopuksi salaatin joukkoon.
Kommentoi »