Kotivinkki

Savusilakka-panzanella – suosikkikala sukeltaa italialaiseen klassikkosalaattiin

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Italialainen leipäsalaatti, panzanella, saa savusilakasta kivan kaverin. Paista leipäviipaleet öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa, ja ihana makuelämys on taattu!
0
0
Julkaistu: 9.8.2018


Ainekset (4 annosta)

Savusilakka-panzanella

  • 8savusilakkaa
  • 1rosmariininoksa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 4maalaisleipäviipaletta (kuivahtanutta)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1punasipuli
  • 1kurkku
  • 2pihvitomaattia
  • 10kirsikkatomaattia
  • 1 rkubasilikaa
  • 1 dloliiveja

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • rouhittua mustapippuria
Tulosta

Savusilakka-panzanella valmistuu näin:

  1. Hienonna rosmariininoksa ja valkosipuli. Kuutioi leipäviipaleet ja paista niitä pannulla öljyssä rosmariinin ja valkosipulin kanssa muutama minuutti.
  2. Perkaa savusilakat salaattikulhoon.
  3. Viipaloi punasipuli. Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi. Koverra keskustan siemeniä lusikalla pois. Kuutioi kurkku ja tomaatit. Lisää pilkotut kasvikset salaattikulhoon.
  4. Revi basilika joukkoon ja lisää oliivit.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset. Kääntele kastike sekä paahdetut leipäkuutiot lopuksi salaatin joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »