Maku

Savuselleripyree

1 h 5 min
GL
KA
MU
4.5
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gjuuriselleriä
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1/2 tlbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • savustuspussi

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kuori selleri ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Sujauta selleripalat savustuspussiin ja savusta uunissa pakkauksen ohjeen mukaisesti ensin 270 asteessa 15 min, sitten 175 asteessa 30 min. Anna jäähtyä pussissa.

Soseuta savusellerit sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ranskankerman ja mausteiden kanssa. Tarkista savuselleripyreen maku.

Tarjoa savuselleripyrettä lampaankyljysten kera.

MITÄ PIDIT?
4.5