Maku

Savupotka-hernekeitto

14 h 20 min
4
1

Savupotka-hernekeitto

GL
LA
MA
MU
1
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 15 dlvettä
  • 2 dlsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 12 dlvettä
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1000 gsianpotkaa (savustettuna)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

14 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN14 h

Hernekeitto: huuhtele herneet lävikössä ja kumoa ne suureen kattilaan. Mittaa joukkoon 1 1/2 l vettä ja liota herneitä yön yli.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset herneiden joukkoon. Lisää vettä vielä reilu litra. Mittaa joukkoon myös yrtti sekä mustapippuri.

Kuori savupotkasta kamara, ellet halua keittoon voimakasta savun makua. Lisää potka kattilaan. Anna keiton poreilla hyvin hiljaisella tulella vähintään 2 tuntia.

Nosta liha kattilasta ja irrota lihat luusta. Poista lihasta rasva ja jänteet. Paloittele liha suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.

Tarkista hernekeiton sakeus ja maku. Lisää suolaa maun mukaan.

Maistele savupotka-hernekeiton seurana paistettuja sipulirenkaita ja sinappikastiketta.

Vinkki!

Hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä samalla vaivalla syntyy suurempi annos. Keittoa on helppo lämmittää pakasteesta silloin, kun ruoanlaitto ei maistu, tai sille ei jää aikaa. Pakasta ylimääräinen keitto annoksina.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä