4,1(15)
Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
14 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 14 h
Savupotka-hernekeitto ihastuttaa perinteikkäällä maullaan. Keittoa kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi, sillä se sopii myös pakastettavaksi. Jos siis kattilallisesta jää mitään jäljelle!
21.5.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Savupotka-hernekeitto
500 gkuivattuja herneitä
15 dlvettä
2 dlsipulia
3 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
12 dlvettä
1 tloreganoa
1 tlmustapippuria
1000 gsianpotkaa (savustettuna)
1/2 tlsuolaa

Savupotka-hernekeitto valmistuu näin:

  1. Huuhtele herneet lävikössä ja kumoa ne suureen kattilaan. Mittaa joukkoon 1 ½ litraa vettä ja liota herneitä yön yli.
  2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset herneiden joukkoon. Lisää vettä vielä reilu litra. Mittaa joukkoon myös yrtti sekä mustapippuri.
  3. Kuori savupotkasta kamara, ellet halua keittoon voimakasta savun makua. Lisää potka kattilaan. Anna keiton poreilla hyvin hiljaisella tulella vähintään 2 tuntia.
  4. Nosta liha kattilasta ja irrota lihat luusta. Poista lihasta rasva ja jänteet. Paloittele liha suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
  5. Tarkista hernekeiton sakeus ja maku. Lisää suolaa maun mukaan.
  6. Maistele savupotka-hernekeiton seurana paistettuja sipulirenkaita ja sinappikastiketta.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituimman hernekeiton resepti!

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.