Maku

Savupotka-hernekeitto – herkullista arkiruokaa parhaimmillaan

14 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
14 h
Savupotka-hernekeitto ihastuttaa perinteikkäällä maullaan. Keittoa kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi, sillä se sopii myös pakastettavaksi. Jos siis kattilallisesta jää mitään jäljelle!
GL
LA
MA
MU
4.2
1
Julkaistu: 21.5.2006


Ainekset (8 annosta)

Savupotka-hernekeitto

  • 500 gkuivattuja herneitä
  • 15 dlvettä
  • 2 dlsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 12 dlvettä
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1000 gsianpotkaa (savustettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
Tulosta

Savupotka-hernekeitto valmistuu näin:

  1. Huuhtele herneet lävikössä ja kumoa ne suureen kattilaan. Mittaa joukkoon 1 ½ litraa vettä ja liota herneitä yön yli.
  2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Lisää kasvikset herneiden joukkoon. Lisää vettä vielä reilu litra. Mittaa joukkoon myös yrtti sekä mustapippuri.
  3. Kuori savupotkasta kamara, ellet halua keittoon voimakasta savun makua. Lisää potka kattilaan. Anna keiton poreilla hyvin hiljaisella tulella vähintään 2 tuntia.
  4. Nosta liha kattilasta ja irrota lihat luusta. Poista lihasta rasva ja jänteet. Paloittele liha suupaloiksi ja lisää keiton joukkoon.
  5. Tarkista hernekeiton sakeus ja maku. Lisää suolaa maun mukaan.
  6. Maistele savupotka-hernekeiton seurana paistettuja sipulirenkaita ja sinappikastiketta.

Vinkki!

Kurkkaa myös sivustomme suosituimman hernekeiton resepti!

1 kommentti