Savuporosydäminen kuhamureke

1 h 5 min
0
0

Savuporosydäminen kuhamureke

GL
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkuhaa (filee)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 5 dlkuohukermaa
  • 5 kplvalkuaista
  • 100 gkylmäsavustettua poroa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele 12 kolon muffinipelti huolella. Voit valmistaa murekkeen myös leipävuoassa, mutta silloin kypsennysaika on pidempi eli reilun tunnin.

Jauha kuhafileet monitoimikoneessa. Lisää joukkoon suola, valkopippuri ja koneen käydessä kerma vähitellen. Sekoita tasaiseksi ja pane jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen mureketaikinaan.

Täytä vuoat puoleenväliin kalamurekkeella ja jaa jokaiseen annokseen lusikalla sydämeksi savupororouhetta. Täytä vuoat lopulla kalamurekkeella. Tasoita pinta ja peitä pelti alumiinifoliolla.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 35 minuuttia.

Anna murekkeen rauhoittua uunista ottamisen jälkeen hetken ennen kumoamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä