Maku

Savuporo-sienivoileipäkakku

8 h 50 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
8 h
MU
4.3
2
Julkaistu 5.7.2007


Reseptin ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 24 kplpaahtoleipäviipaletta

Kostutus

  • 2 dlvettä
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota

Sieni-savuporotäyte

  • 270 gsienisalaattia
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 rklsinappia
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gkylmäsavustettua poroa (rouheena)

Kurkkutäyte

  • 100 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %) (maustamaton)
  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 6 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 dlkurkkua (pieneksi kuutioituna)

Kuorrutus ja koristelu

  • 100 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %)
  • 200 gkylmäsavustettua poroa (viipaleina)
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 30 gpersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Tee kakusta suorakaiteen muotoinen ja 4-kerroksinen. Valmista kakku esim. siistille ja puhtaalle puiselle leikkuulaudalle, jota voit käyttää myös kakun tarjoiluun. Leikkaa kakun alle pohjan kokoinen pala voi- tai leivinpaperista tai isosta leivoslaatikosta.

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Älä käytä aivan tuoretta leipää, koska se murenee helposti.

Valmista kasvisliemi kostutusta varten ja anna sen jäähtyä.

Valmista molemmat täytteet sekoittamalla ainekset keskenään.

Ota sieni-porotäytteestä 1/3 kakun kuorrutusta varten ja pane suljettavaan rasiaan jääkaappiin.

Asettele kakkualustalle ensimmäinen 6 leivän kerros ja kostuta se. Levitä sille puolet jäljelle jääneestä sieni-kylmäsavuporotäytteestä. Lisää toinen leipäkerros, kostuta se ja levitä päälle kurkkutäyte kokonaan. Lisää kolmas leipäkerros, kostuta ja levitä päälle loput sieni-savuporotäytteestä. Lisää neljäs leipäkerros ja kostuta se.

Peitä kakku huolellisesti, nosta päälle kevyt paino ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Suojaa tarjoiluvadin reunat kuorruttamisen ajaksi esim. kelmulla. Sekoita sieni-porotäytteeseen 1/2 prk tuorejuustoa ja levitä seos ohuelti kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla. Koristele kakun päällys kylmäsavuporoviipaleilla, halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja persiljalla. Savuporo-sienivoileipäkakku on hyvä tarjottavat vaikkapa valmistujaisissa.

Voit pakastaa voileipäkakun ennen kuorrutusta ja koristelua, mutta kostuta kakkua silloin niukemmin, koska se kostuu lisää sulaessaan. Ota kakku sulamaan jääkaappiin reilu vuorokausi ennen tarjoilua.
2 kommenttia