Maku

Savuporo-perunakeitto – samettisen sopan jokainen lusikallinen on täynnä makua

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Savuporo-perunakeitto on täyteläinen ja pehmeä keitto, johon piparjuurituorejuusto antaa sopivasti potkua. Kaunis keitto sopii niin päivälliseksi kuin pienenä annoksena alkuruoaksikin!
GL
MU
3.9
3
Julkaistu: 16.12.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunaa (jauhoisia)
  • 1purjo
  • 12 dlkasvislientä
  • ½ tltimjamia
  • 100 gporonlihaa (savustettua)
  • 1 rklroseepippuria (rouhittuna)
  • 125 gtuorejuustoa (piparjuurella maustettua, esim. Cantadou)

Lisäksi

  • 2 rkltuoreyrttiseosta
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Savuporo-perunakeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja lohko perunat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää kattilaan perunalohkot ja purjosuikaleet. Mausta timjamilla. Keitä kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia tai kunnes perunat kypsyvät.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Silppua savuporo hienoksi. Lisää se sosekeittoon.
  4. Mausta roseepippurilla ja tuorejuustolla. Tarkista maku.
  5. Viimeistele annokset tuoreyrtillä ja mustapippurilla.
3 kommenttia