Savupaprikapiirakka

1 h 20 min
4.3
0

Savupaprikapiirakka

Mehevässä paprikalta ja savustetulta cheddarilta maistuvassa piirakassa on helppo rahka-voipohja.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 250 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 1/2 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 100 gcheddarjuustoa (savunmakuista)
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 tlsavupaprikajauhetta
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dlemmentalraastetta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Nypi hieman pehmennyt voi, rahka, jauhot ja leivinjauhe tasaseksi, murumaiseksi seokseksi. Pyöräytä taikinasta pallo ja anna sen levätä kylmässä n. 30 minuuttia. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla ohueksi, nosta se piirakkapohjan päälle ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä tai riisiä, paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Pilko paprika ja basilika hienoksi.
Raasta cheddar ja yhdistä se kulhossa munan, ruokakerman ja mausteiden kanssa. Ripottele paprikat ja basilika piirakkapohjan päälle, kaada päälle myös juusto-munaseos.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, lisää emmentalraaste n. puolessa välissä paistamista piirakan pinnalle.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä