Kotivinkki

Savulohipatee

1.8
0

Savulohipatee

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 500 gsavustettua kirjolohta
  • 2 dlsmetanaa
  • 2 tlsitruunamehua
  • 1 tlkuivattua tilliä
  • pieni nippuruohosipulia
  • mustapippuria rouhittuna
  • 200 glämminsavulohta viipaleina

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Poista savulohesta ruodot ja nahka. Hienonna lohi massaksi.

2. Silppua ruohosipuli. Jätä osa ruohosipulisilpusta koristeeksi.

3. Sekoita sitruunamehu ja mausteet smetanaan ja laita smetanaseos kalan joukkoon.

4. Asettele kylmäsavulohiviipaleet limittäin folion päälle suorakaiteen malliseksi matoksi. Laita lohiseos maton toiseen päähän ja kieritä tiukaksi rullaksi. Laita folio tiiviisti lohikäärön ympärille, sulje päät.

5. Kypsennä lohirullaa uunin keskiritilätasolla 150 asteessa ritilän päällä 30 minuuttia. Anna pateen jäähtyä folion sisällä.

6. Koristele pateerulla ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
1.8
Katso myös nämä