Maku

Savulohi-mätimousse ja chilimajoneesi

12 h 20 min
4
0

Savulohi-mätimousse ja chilimajoneesi

GL
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 600 gsavukalaa (lohta)
  • 100 gmätiä (lohen)
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 7 kplliivatelehteä
  • 1 dlkalalientä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 tlvalkopippuria

Chilimajoneesi

  • 3 dlmajoneesia
  • 2 rklketsuppia (chili)
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Poista kalasta nahka ja ruodot. Hienonna lohi sauvasekoittimella. Sulata ja valuta mäti.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaihda vesi välillä. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi ja lisää liemeen lähes kuivaksi puristetut liivatelehdet yksitellen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos.
Vatkaa kermat vaahdoksi ja yhdistä joukkoon hienonnettu kala, valutettu mäti, hienonnettu tilli ja jäähtynyt liivateseos. Mausta valkopippurilla.
Voitele ja vuoraa voipaperilla pitkänmallinen leipävuoka. Kaada kalamassa vuokaan. Tasoita pinta. Anna moussen kiinteytyä kylmässä yön yli.
Valmista chilimajoneesi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua pari tuntia ennen tarjoamista.
Kumoa valmis mousse tarjoiluvadille. Koristele mädillä ja lohella. Tarjoa chilimajoneesin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä