Maku

Savulohi-kedgeree

20 min
GL
3
0

Savulohi-kedgeree on brittiläisten rakastama riisipohjainen pyttipannu, johon voi käyttää mitä savukalaa tahansa. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplfenkolia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tlsuolaa
  • 200 gmaissia (pakaste)
  • 3 dlkeitettyä riisiä
  • 300 gsavukalaa (lämminsavulohta)
  • 2 kplkeitettyä munaa

Tilli-kermaviilikastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Savulohi-kedgeree valmistuu näin:

Halkaise ja huuhtele fenkoli ja suikaloi se ohueksi. Kuullota fenkoli öljyssä pehmeäksi. Lisää curry ja suola.

Lisää pakastemaissi ja kypsä riisi. Kuumenna sekoitellen.

Hienonna savulohi ja poista mahdolliset ruodot. Sekoita savulohi riisi-fenkoliseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Kuori ja lohko munat.

Yhdistä kermaviili ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa kastike savulohi-kedgereen kanssa.

MITÄ PIDIT?
3