Maku

Savulammasseljanka

45 min
0
0

Savulammasseljanka

MU
GL
0
0
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 400 gsavustettua lammasta
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kpljuuriselleriä
  • 400 ghapankaalia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 8 dllihalientä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 3 kplsuolakurkkua (kuutioituna)
  • 1 dloliiveja (kuutioituna)
  • 1 dlsmetanaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja kuutioi mukulaselleri. Valuta hapankaali. Kuullota sipulisuikaleet öljyssä tilavassa kattilassa kullankeltaisiksi.
Lisää savulammaskuutiot ja tomaattipyree ja anna niiden ruskistua hetki.
Lisää kattilaan sellerikuutiot, hapankaali, lihaliemi ja tomaattimurska. Sekoita.
Mausta keitto hienonnetulla valkosipulilla, sokerilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Keitä noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Lisää keittoon juuri ennen tarjolle vientiä runsaasti kuutioituja suolakurkkupaloja ja oliiveja.
Tarjoa keittoa pääsiäispöydässä alkupalana smetanasilmän ja vasta paistettujen sämpylöiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä