Maku

Savukalatäytteiset letut

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
MA
LA
3.7
2
Julkaistu: 20.6.2011


Ainekset (8 kpl)

  • 300 gsavukalaa
  • noin 200 guutta perunaa (keitettynä)
  • ½suolakurkku
  • 1kesäsipuli (varsineen)
  • 1tomaatti
  • 1 dlkevytmajoneesia
  • 1 ½ rklmakeaa chilikastiketta
  • ¼ tlmustapippuria

Lettutaikina

  • 5 dlkivennäisvettä
  • 3 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1muna
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Savukalatäytteiset letut valmistuvat näin:

  1. Aloita letuista. Sekoita kaikki aineet taikinaksi ja anna turvota puoli tuntia.
  2. Paista taikinasta isohkoja lettuja pannulla tai muurikassa. Rasvaa ei tarvitse lisätä pannulle taikinan öljymäärän vuoksi.
  3. Perkaa kala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Hienonna kala.
  4. Kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kurkku ja sipuli hienoksi. Paloittele myös tomaatti.
  5. Sekoita kulhossa kalan joukkoon paloitellut kasvikset. Lisää joukkoon majoneesi, chilikastike ja pippuri. Sekoita.
  6. Täytä letut savukalaseoksella tai tarjoa savukalatäyte erikseen.
2 kommenttia