Maku

Savukalatäytteiset letut

45 min
MA
LA
3.67
1


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 kpl)

  • 300 gsavukalaa
  • 500 guutta perunaa (keitettynä)
  • 1/2 kplsuolakurkkua
  • 1 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 1 kpltomaattia
  • 1 dlkevytmajoneesia
  • 1 1/2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1/4 tlmustapippuria

Lettutaikina

  • 5 dlkivennäisvettä
  • 3 dlvehnäjauhoja (täysjyvä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Aloita letuista. Sekoita kaikki aineet taikinaksi ja anna turvota puoli tuntia. Paista taikinasta isohkoja lettuja pannulla tai muurikassa. Rasvaa ei tarvitse lisätä pannulle taikinan öljymäärän vuoksi. Perkaa kala nahattomaksi ja ruodottomaksi. Hienonna kala. Kuutioi kolmasosa perunoista pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kurkku ja sipuli hienoksi. Paloittele myös tomaatti. Sekoita kulhossa kalan joukkoon paloitellut kasvikset. Lisää joukkoon majoneesi, chilikastike ja pippuri. Sekoita. Täytä letut savukalaseoksella tai tarjoa savukalatäyte erikseen.

MITÄ PIDIT?
3.67