Kotivinkki

Savukalarisotto eli kedgeree

30 min
0
0

Savukalarisotto eli kedgeree

Tämä mainio savukalarisotto on muunnelma vanhasta intialaisesta ruokalajista. Vaikka nimi voi kuulostaa vaikealta, kedgeree syntyy kotikeittiössä helposti ja nopeasti.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 ½ dlbasmatiriisiä
  • 7 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4kananmunaa
  • 200 gsavusiikaa
  • 1–2kevätsipulinvartta
  • 1sipuli
  • 50 gvoita
  • 1 ½ rklmietoa currytahnaa
  • 1sitruunan mehu

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

1. Mittaa basmatiriisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna, kunnes vesi kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Keitä 15 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja peitä se kannella. Anna hautua kypsäksi noin 15 minuuttia.

2. Keitä riisin kypsyessä kananmunat puolikoviksi (6 minuuttia kiehumisesta). Perkaa savusiika ja viipaloi kevätsipulinvarret.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää sipuli sekä currytahna. Kuullota sipuli.
4. Lisää pannulle keitetty riisi. Mausta sitruunamehulla ja kääntele seos tasaiseksi.
5. Lisää riisin joukkoon lopuksi siika, kevätsipulit ja kananmunan puolikkaat. 

Vinkki!

Kedgeree on brittien siirtomaa-aikana Intiasta kotiuttama ruoka. Perinteisesti kedgeree on tehty savustetusta koljasta, keitetystä riisistä, persiljasta, keitetyistä munista, currysta ja voista.Viktoriaanisessa Englannissa kedgereetä syötiin aamupalaksi, ja se valmistettiin edellispäivän ruoantähteistä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä