Savukalapannari
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minSuolaisten pannarien ystävä rakastuu tähän savukalapannariin! Uunissa paistettavasta kalapannukakusta riittää kahdelle lounaaksi tai neljälle iltapalaksi.
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 31.3.2016

Savukalapannari
Reseptin ainekset (2 annosta)
- 1 rklvoita
- 3 kplmunaa
- 1 1/2 dlkevytmaitoa
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlsuolaa
- 200 gsavukalaa (siikaa tai silakoita)
- 1/2 kplpurjoa
- 1 kplkevätsipulia
- 1 rklkapriksia
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- 1 dlmajoneesia
- 3 rkltuoretta tilliä (tai pakaste)
Valmista savukalapannari näin:
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sipaise voita valurautapannulle (Ø 22 cm) ja nosta pannu kuumenevaan uuniin noin 15 minuutiksi.
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Anna turvota hetki.
Perkaa kala ruodottomaksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo ja kevätsipuli. Sulata hiukan rasvaa toisella pannulla ja kuullota sipuleita hetki.
Ota pannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Levitä päälle sipulisilppu ja kalat. Ripottele päälle kaprikset. Rouhaise päälle pippuria. Nosta pannu takaisin uuniin ja paista 20–30 minuuttia.
Tarjoa savukalapannari tillillä maustetun majoneesin kanssa.