Maku

Savukalapannari

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Suolaisten pannarien ystävä rakastuu tähän savukalapannariin! Uunissa paistettavasta kalapannukakusta riittää kahdelle lounaaksi tai neljälle iltapalaksi.
4.5
0
Julkaistu: 31.3.2016


Reseptin ainekset (2 annosta)

  • 1 rklvoita
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 200 gsavukalaa (siikaa tai silakoita)
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 kplkevätsipulia
  • 1 rklkapriksia
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dlmajoneesia
  • 3 rkltuoretta tilliä (tai pakaste)
Tulosta

Valmista savukalapannari näin:

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sipaise voita valurautapannulle (Ø 22 cm) ja nosta pannu kuumenevaan uuniin noin 15 minuutiksi.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Anna turvota hetki.

Perkaa kala ruodottomaksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo ja kevätsipuli. Sulata hiukan rasvaa toisella pannulla ja kuullota sipuleita hetki.

Ota pannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Levitä päälle sipulisilppu ja kalat. Ripottele päälle kaprikset. Rouhaise päälle pippuria. Nosta pannu takaisin uuniin ja paista 20–30 minuuttia.

Tarjoa savukalapannari tillillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentoi »