Maku

Savuhärkäsalaatti

3 h 10 min
0
0

Savuhärkäsalaatti

MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 dlohrasuurimoita

Marinadi

  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 tlrosmariinia
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 3 dlrucolaa
  • 100 gnaudanlihaleikkelettä (kylmäsavustettu)
  • 2 kplnektariinia
  • 100 gcantaloupemelonia
  • 1/2 dlsaksanpähkinöitä
  • 1/2 dltuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (maustamaton)
  • 1/2 dlkermaviiliä
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 50 min

Keitä ohrasuurimot vedessä kypsiksi, noin 50 minuuttia.

Silppua punasipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja kumoa ohran joukkoon. Nosta seos jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Revi lautaselle salaattia. Kumoa päälle ohra ja asettele viereen savulihaleikkeleet. Halkaise nektariinit, poista kivet, leikkaa lohkoiksi ja lisää salaattiin. Leikkaa meloni kuorettomiksi lohkoiksi ja nosta palat salaatin joukkoon. Lisää myös pähkinät.

Sekoita keskenään juusto ja kermaviili. Nosta savuhärkäsalaatin päälle nokare juustoseosta ja rouhaise päälle vielä muutama kierros mustapippuria myllystä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä