Maku

Savuaromiset karitsanpaahtopaistit

1 h 30 min
3.8
0

Savuaromiset karitsanpaahtopaistit

MU
GL
0
3.8
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkaritsan paahtopaistia

Pintaan

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Maustevoi

  • 75 gvoita
  • 1/2 kplvalkosipulia (solo)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Hiero lihan pintaan öljyä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Valmista maustevoi sekoittamalla pehmeään rasvaan makuaineet. Jos haluat voinappeja, kääri maustevoi voipaperiin tai folioon, muotoile pötköksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Esilämmitä grilli ja sujauta ritilälle kourallinen folionyyttiin käärittyjä savustuslastuja antamaan mietoa savuaromia.

Grillaa karitsanpaistit keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Parhaan makunautinnon saat, kun jätät lihan keskeltä hieman punertavaksi.

Tarjoa savuaromiset karitsanpaahtopaistit maustevoinapin sekä kesäpyttiksen kera.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä