Maku

Satumainen pulla

1 h 20 min
4
0

Satumainen pulla

Teksti Maarit Cederbeg
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 12 dlvehnäjauhoja

Vaniljatäyte

  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 2/3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 tlvanilliinisokeria

Mantelitäyte

  • 50 gvoita
  • 200 gmantelimassaa
  • 1/2 dlvettä

Pinnalle

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN20 min

Valmista ensin vehnästaikina. Sulata kattilassa voi ja lisää maito voisulaan. ota pois liedeltä. Kun seos on kädenlämpöistä liuota joukkoon hiiva. Yhdistä munat, sokeri ja suola maitoon.

Alusta jauhot taikinaan ja jätä taikina nousemaan liinan alle vedottomaan paikkaan.

Tee vanilijatäyte. Mittaa kattilaan kaikki täytteen aineet paitsi vanilliinisokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa saostua. Ota liedeltä. Mausta jäähtynyt täyte vanilliinisokerilla.

Raasta mantelimassa karkealla terällä ja sekoita notkeaksi voin ja veden kanssa.

Kauli kohonnut taikina levyksi. Ota leivinpellin kokoinen osa pohjaksi ja vuoraa pelti. Levitä pohjan päälle vanilijatäyte.

Levitä mantelimassaseos lopulle taikinalevylle ja kääri levy rullaksi. Jaa 12 osaan ja aseta kiekot pystyyn vanilijatäytteen päälle. Anna kohota. Voitele pullapinnat munalla tai maidolla.

kypsennä 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia, eli kunnes pulla on kauttaaltaan kypsä.

Ripottele jäähtyneelle pullalle tomusokeria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä