Maku

Satsumasalsa

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Rapsakka satsumasalsa on raikas lisäke tacoille ja tortilloille sekä paistetulle kalalle ja kanalle. Voit tehdä salsasta miedon tai tulisen chilin määrää säätelemällä.  
GL
MA
MU
4.5
0
Julkaistu: 16.3.2016


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmandariinia (satsumaa)
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 kplgranaattiomenaa
  • 1-2 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (1/2 ruukkua)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 rklseesaminsiemeniä (paahdettuna)
Tulosta

Valmista satsumasalsa näin:

Paloittele satsumat lohkoiksi. (Voit halutessasi myös leikata satsumat kalvottomiksi lohkoiksi ja valmistaa salsan niistä.)

Halkaise kurkku ja kaavi pois siemenet pikkulusikalla. Viipaloi kurkku. Leikkaa granaattiomena reiluiksi viipaleiksi ja irrota siitä siemenet talteen. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili, kuorittu sipuli ja korianteri.

Sekoita hedelmät, kasvikset, suola, öljy ja seesaminsiemenet. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarkista satsumasalsan maku.

Kommentoi »