Satsumasalsa

25 min
4.5
0

Satsumasalsa

GL
MA
MU
0
4.5
Rapsakka satsumasalsa on raikas lisäke tacoille ja tortilloille sekä paistetulle kalalle ja kanalle. Voit tehdä salsasta miedon tai tulisen chilin määrää säätelemällä.  
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplmandariinia (satsumaa)
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 kplgranaattiomenaa
  • 1-2 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (1/2 ruukkua)
  • 1/2 tlsormisuolaa
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 rklseesaminsiemeniä (paahdettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 min

Valmista satsumasalsa näin:

Paloittele satsumat lohkoiksi. (Voit halutessasi myös leikata satsumat kalvottomiksi lohkoiksi ja valmistaa salsan niistä.)

Halkaise kurkku ja kaavi pois siemenet pikkulusikalla. Viipaloi kurkku. Leikkaa granaattiomena reiluiksi viipaleiksi ja irrota siitä siemenet talteen. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet. Hienonna chili, kuorittu sipuli ja korianteri.

Sekoita hedelmät, kasvikset, suola, öljy ja seesaminsiemenet. Anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarkista satsumasalsan maku.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä