Kotivinkki

Sateenkaarikakku

1 h 20 min
5
6

Sateenkaarikakku

Haluatko yllättää vieraasi? Leivo sateenkaarikakku! Sateenkaarikakun juju paljastuu vasta leikattaessa. Täytekakun raidat värjätään pasta- tai elintarvikeväreillä.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset ( 8–10 annosta)

Pohjataikina

  • 4kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 ½ rklsokeria
  • 1 ½ tlvaniljasokeria
  • punaista, keltaista ja sinistä
  • pasta- tai elintarvikeväriä
  • (pastavärit ovat geelimäisiä ja elintarvikevärit jauheita tai nestemäisiä)
  • noin 2 dlomenamarmeladia
  • noin 1 dllaimennettua sitruunan mehua kostutukseen
  • koristeluun nonparelleja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Yhdistä toisessa kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina tasan kolmeen samansuuruiseen kulhoon. Värjää taikinat pastaväreillä erivärisiksi eli keltaiseksi, siniseksi ja punaiseksi.
4. Pingota halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada keltainen taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi eli 7–9 minuuttia.
5. Irrota keltainen kerros kakkuvuoasta ja paista samaan tapaan myös punainen ja sininen taikina.
6. Vaahdota kerma. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
7. Ota puolet kermavaahdosta sivuun. Jaa jäljelle jäänyt puolikas edelleen puoliksi erillisiin kulhoihin. Värjää pienistä kermavaahtoeristä toinen punaisella sekä keltaisella värillä oranssiksi ja toinen keltaisella ja sinisellä värillä vihreäksi.
8. Kostuta kakkukerrokset laimennetulla sitruunamehulla.
9. Levitä punaisen ja keltaisen kakkupohjan pintaan omenamarmeladia.
10. Kokoa sateenkaarikakku. Levitä punaisen kakkupohjan päälle oranssia kermavaahtoa, nosta sen päälle keltainen kakkupohja ja levitä edelleen sen päälle vihreää kermavaahtoa. Nosta päällimmäiseksi sininen kakkupohja.
11. Kuorruta sateenkaarikakun reunat ohuelti värjäämättömällä kermavaahdolla. Lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin ja koristele täytekakunpinta. Ripottele pinnalle nonparelleja.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä