Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
24 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
24 h Saslik-vartaiden yön yli marinoitunut lammas on ihanan pehmeää valkoviinietikalla maustetun marinadin ansiosta. Tarjoa herkullisten lammasvartaiden kanssa esimerkiksi makeaksi paistettua hapankaalia.
0
Kuvat
Julkaistu 26.3.2019

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
Reseptin ainekset (6 varrasta)
Saslik-vartaat
- 500 glampaanpaistia
- 2sipulia
- 5valkosipulinkynttä
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ rkutuoretta timjamia
- 1 tlsuolaa
Lisäksi
- grillivartaita
Paistettu hapankaali
- 500 ghapankaalia
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 rklsokeria
Saslik-lammasvartaat valmistuvat näin:
- Hienonna liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita lihat ja sipulit paksuun pussiin. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Mausta valkoviinietikalla, pippurilla ja timjamilla. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Jos käytät puisia vartaita, liota niitä tunti vedessä ennen vartaiden tekemistä. Laita sitten vartaisiin vuoron perään pala lammasta ja sipulia.
- Paista vartaita kuumalla pannulla noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa ne paistetun hapankaalin ja tulisen adjikakastikkeen kanssa. Kastiketta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.
Paistettu hapankaali valmistuu näin:
- Paista hapankaalia tilkassa öljyä noin 10 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin. Mausta sokerilla.

Lammasvartaat
Maku

Grillatut lammasvartaat harissamarinadilla
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Maku

Välimerellinen lammaspata
Maku

Lampaankare
Maku

Lammaspata marokkolaisittain
Maku

Kreikkalainen lihapata – upean maun salaisuus on mintun, oliivien ja fetan yhdistelmä
Maku