Kotivinkki

Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista

24 h 45 min
0
0

Saslik-vartaiden yön yli marinoitunut lammas on ihanan pehmeää valkoviinietikalla maustetun marinadin ansiosta. Tarjoa herkullisten lammasvartaiden kanssa esimerkiksi makeaksi paistettua hapankaalia.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 varrasta)

Saslik-vartaat

  • 500 glampaanpaistia
  • 2sipulia
  • 5valkosipulinkynttä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ rkutuoretta timjamia
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • grillivartaita

Paistettu hapankaali

  • 500 ghapankaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsokeria

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Saslik-lammasvartaat valmistuvat näin:

  1. Hienonna liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita lihat ja sipulit paksuun pussiin. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Mausta valkoviinietikalla, pippurilla ja timjamilla. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä tunti vedessä ennen vartaiden tekemistä. Laita sitten vartaisiin vuoron perään pala lammasta ja sipulia.
  3. Paista vartaita kuumalla pannulla noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa ne paistetun hapankaalin ja tulisen adjikakastikkeen kanssa. Kastiketta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Paistettu hapankaali valmistuu näin:

  1. Paista hapankaalia tilkassa öljyä noin 10 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin. Mausta sokerilla.
MITÄ PIDIT?
0