0(0)
Saslik-vartaat perinteiseen tapaan – maun ja mehevyyden salaisuus löytyy marinadista
24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h
Saslik-vartaiden yön yli marinoitunut lammas on ihanan pehmeää valkoviinietikalla maustetun marinadin ansiosta. Tarjoa herkullisten lammasvartaiden kanssa esimerkiksi makeaksi paistettua hapankaalia.
26.3.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 varrasta
Saslik-vartaat
500 glampaanpaistia
2sipulia
5valkosipulinkynttä
2 rklvalkoviinietikkaa
½ tlmustapippuria
½ rkutuoretta timjamia
1 tlsuolaa
Lisäksi
grillivartaita
Paistettu hapankaali
500 ghapankaalia
2 rklrypsiöljyä
1 rklsokeria

Saslik-lammasvartaat valmistuvat näin:

  1. Hienonna liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita lihat ja sipulit paksuun pussiin. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Mausta valkoviinietikalla, pippurilla ja timjamilla. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Jos käytät puisia vartaita, liota niitä tunti vedessä ennen vartaiden tekemistä. Laita sitten vartaisiin vuoron perään pala lammasta ja sipulia.
  3. Paista vartaita kuumalla pannulla noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa ne paistetun hapankaalin ja tulisen adjikakastikkeen kanssa. Kastiketta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Paistettu hapankaali valmistuu näin:

  1. Paista hapankaalia tilkassa öljyä noin 10 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin. Mausta sokerilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.