Maku

Sarvet

2 h 20 min
5
1

Sarvet

Suolaiset sarvet ovat maukas välipala tai oiva lisä kahvipöytään
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 3 dlmaitoa
  • 20 gtuorehiivaa
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 50 0voita (huoneenlämpöistä)

Pinnalle

  • kuminaa
  • sormisuolaa

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva ja sokeri.

Lisää jauhot ja suola samalla taikinaa vaivaten. Alusta lopuksi voilla/öljyllä.

Anna kohota lämpimässä liinan alla noin tunnin verran.

Vaivaa taikinasta ilmat pihalle. Jaa kahteen osaan ja kaulitse taikinasta ympyränmalliset levyt. Laikkaa kahdeksaan kolmiomaiseen osaan. Leikkaa leveään päähän vielä pieni viilto. Pyöritä leveästä päästä kärkeä kohti. Jätä kärkipuoli alaspäin ja taita rulla sarvien malliseksi.

Anna sarvien kohota puolisen tuntia liinan alla.

Voitele sarvet munanvalkuaisella ja ripottele päälle (sormi)suolaa ja kuminaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä