Maku

Särkiliemi

35 min
GL
LA
MA
MU
3
1


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (1 annosta)

  • 700 gsärkeä
  • 1 tlmerisuolaa (karkea)
  • 1/3 kpljuuriselleriä
  • 1/2 kplpalsternakkaa
  • 1 kplporkkanaa (paloiteltuna)
  • 1 kplsipulia
  • 30 gtuoretta tilliä
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Avaa särjet, poista sisälmykset sekä kidukset ja suomusta kalat. Huuhtele kalat juoksevalla, kylmällä vedellä ja pane ne kattilaan. Ripottele merisuola päälle ja kaada vettä kattilaan niin paljon, että kalat peittyvät kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kuori päälle syntyvä vaahto tarkkaan pois. Lisää kuoritut, paloitellut juurekset ja sipuli sekä tillinvarret ja mausteet. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että aineet peittyvät kunnolla. Anna kiehua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.

Siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä ja siivilöi liemi talteen.

Käytä liemi sellaisenaan tai keitä se kokoon. Pakasta ja käytä keittojen tai kastikkeiden makuaineina tai tee liemestä maukas särkijulienne.

Irrota särkien valkoinen liha ja käytä se keittoon.

MITÄ PIDIT?
3