Kotivinkki

Särkihodari on uusi pikaruokaherkku – tätä maistettuasi et enää kaipaa perinteisiä hot dogeja!

30 min
0
0

Särkihodarit virittävät amerikkalaisklassikon suomalaiseen tyyliin. Riivi särki suoraan purkista hodarisämpylän väliin ja lusikoi etikkaiset kasvikset kylkeen raikastamaan. Hitti on syntynyt!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Särkihodarit

  • 1 prksäilöttyä särkeä (esim. Järki särki, 275 g)
  • 1 dlmajoneesia (esim. Hellmans)
  • 2 rkltilliä hienonnettuna

Etikkakasvikset

  • ½ dlomenaviinietikkaa
  • ½ dlvettä
  • ½ dlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 10retiisiä
  • 1fenkoli
  • 1salottisipuli

Lisäksi

  • 4hot dog -sämpylää
  • 4 dlsalaattipinaattia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Särkihodarit valmistuvat näin:

  1. Aloita kiehauttamalla kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Viipaloi retiisit, fenkoli ja sipuli ja kaada kuuma liemi kasvisten päälle. Laita kylmään maustumaan noin 15 minuutiksi.
  2. Valuta särki säilöntäliemestään ja riivi sitä haarukalla hieman pienemmäksi.
  3. Mausta majoneesi hienonnetulla tillillä. Valuta kasvikset etikkaliemestä.
  4. Lämmitä halutessasi sämpylät uunissa tai grillissä. Täytä särkihodarit tillimajoneesilla, pinaatilla, etikkakasviksilla ja särjellä.
MITÄ PIDIT?
0