Maku

Sardiinipizza

1 h 40 min
3.2
0

Sardiinipizza

MU
0
3.2
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 30 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dltomaattipyreetä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 180 gsardiinia (tomaattikastikkeessa)
  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 200 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %)

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola. Lisää jauhot yhdessä voisulan kanssa maidon sekaan.

Alusta taikina käsin tasaiseksi.

Kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.

Jaa taikina kahtia ja kauli jauhojen avulla kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Nosta pohjat leivinpaperilla vuorattuihin piirakkavuokiin.

Voitele pohjat öljyllä. Mausta tomaattipyree hienonnetulla valkosipulilla ja levitä pohjien päälle.

Asettele sardiinit mahdollisimman kokonaisina pizzapohjalle, kaada myös tölkkien liemi mukaan.

Viipaloi tomaatit ja leikkaa kuorittu sipuli renkaiksi. Asettele sardiinien väleihin kasviksia. Ripottele päälle juustoraastetta.

Anna pizzojen kohota vielä noin 20 minuuttia.

Paista sardiinipizzoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki!

Pizzat tulivat suomeen 70-luvulla. Kodeissa leivottiin paksupohjaisia pizzoja yksinkertaisilla täytteillä.
MITÄ PIDIT?
3.2
Katso myös nämä