Sämpyläpretzelit

2 h 15 min
0
0

Sämpyläpretzelit

Sämpylänmuotoiset pretzelit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 1 tlkuivahiivaa
  • 2 tlfariinisokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja (noin)

Keitinvesi

  • 1 lvettä
  • 2 rklruokasoodaa

Voitelu

  • 1 kplmuna

Päälle

  • 1 tlsuolakiteitä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola ja öljy. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhosta.

Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa vähintään puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se 10 osaan. Pyöritä jokainen pala pöytää vasten sämpyläksi. Nosta leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

Keitä vesi kattilassa ja lisää sooda. Vesi kuohahtaa hiukan. Kun se rauhoittuu, sekoita hetki. Nosta reikäkauhalla pretzelit yksitellen hissukseen kiehuvaan veteen noin ½ minuutiksi. Nosta hetkeksi paperin päälle valumaan.

Siirrä pretzelit leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele päälle suolakiteitä.

Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna pinnan paistua reilusti ruskeaksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä