Maku

Sämpyläkranssi ja yrttilevite

1 h 30 min
0
0

Sämpyläkranssi ja yrttilevite

MU
0
0
Mehevät sämpylät paistetaan kauniisti kranssin muotoon. Herkullinen levite syntyy yrteistä ja rahkasta.
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 125 gmaitorahkaa
  • 2 dlvettä
  • 35 ghiivaa
  • 3 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 100 gkuivattua aprikoosia (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/2 dloliiviöljyä

Levite

  • 125 gmaitorahkaa
  • 50 gvoita
  • 1 dltuoreyrttiseosta (esim. ruohosipulia, persiljaa)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita rahka ja vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, hunaja ja suola. Lisää speltti- ja vehnäjauhot vähän kerrallaan samalla alustaen.

Lisää loppuvaiheessa aprikoosit, rosmariini ja öljy. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa.

Kohota taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 10 palaan. Pyöritä taikinapalat sämpylöiksi. Asettele ne leivinpaperin päälle pellille isoksi renkaaksi vieriviereen.

Peitä leivinliinalla ja kohota noin 20 minuuttia.

Kypsennä sämpyläkranssia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Valmista levite. Sekoita rahka ja voi sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää yrtit ja valkosipuli. Tarjoa levitettä sämpyläkranssin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä