Samosat

2 h 15 min
4
0

Samosat

KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlcurrya
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvettä

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 2 tlcurrya
  • 4 kplkeitettyä perunaa (kuorittuna)
  • 2 dlherneitä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlkardemummaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa jauhot, öljy, leivinjauhe, curry ja suola kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone tai sekoita käsin ja lisää vettä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Alusta silkkiseksi, kääri taikina kelmuun ja jätä lepäämään tunniksi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli, inkivääri ja curry. Paista muutaman minuutin ajan samalla käännellen. Siirrä pannu syrjään.

Leikkaa kuoritut perunat sentin kuutioiksi ja lisää sipuliseokseen. Lisää loput aineet, tarkista maku ja jäähdytä.

Jaa taikina 10 osaan. Pidä taikinapalat peitettyinä. Kauli tai taputtele sormin pala kerrallaan pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 10–15 sentin kiekoksi ja leikkaa kiekko keskeltä kahtia. Käännä puolikkaat kaksinkerroin, jotta saat kaksi tuuttia. Nipistele sivut tiukasti kiinni, täytä tuutit täytteellä ja sulje suut. Nosta valmiit tuutit jauhotetun leivinpaperin päälle, jotta ne eivät tartu pöytään. Peitä piiraat liinalla.

Kuumenna uppopaistoa varten varaamasi öljy tukevassa kannellisessa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu samosa alkaa heti poreilla ja nousee pintaan. Paista muutama piiras kerrallaan kauniin ruskeaksi.

•Tarjoa valmiit samosat lämpiminä tai huoneenlämpöisinä minttu-chilikastikkeen tai mangoraidan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä