Kotivinkki

Sienikeitto sulatejuustolla – samettinen koostumus ja herkullinen maku vievä kielen mennessään!

25 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen10 min
Sienikeitto saa sulatejuustosta ihanaa samettisuutta. Soppaa voi kokkailla ympäri vuoden herkkusienistä. Samettinen sienikeitto sopii mainiosti myös arkeen, sillä se valmistuu superhelposti ja -nopeasti.
5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen


Ainekset (4 annosta)

Sienikeitto sulatejuustolla

  • 200 gherkkusieniä
  • 1sipuli
  • 2 rklvoita tai margariinia
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 lmaitoa
  • 250 gsulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
  • 1 rklmakeaa soijakastiketta (Ketjap Manis)
  • 250 gmaissia

Lisäksi

  • ruisleipää
Tulosta

Sienikeitto sulatejuustolla valmistuu näin:

  1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää sienet ja sipulit. Kuullota hetki. Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes jauhot kiehahtavat.
  3. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua hissukseen poreillen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Lisää keittoon paloiteltu sulatejuusto, soijakastike ja valutetut maissit. Kuumenna sienikeittoa sekoitellen, kunnes juusto on sulanut.
  5. Tarjoa sienikeitto paahdetun ruisleivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »