Maku

Juhlava hernekeitto – samettinen ja ylellinen alkuruoka

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Juhlava hernekeitto soseutetaan samettiseksi. Makuun saadaan ylellinen häivähdys sherryllä, ja täyteläinen koostumus on ranskankerman ansiota.
KA
3.7
0
Julkaistu: 28.9.2010


Ainekset (6 annosta)

Juhlava hernekeitto

  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 270 gherneitä (säilyke)
  • 10 dlkanalientä
  • 3 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 dlsherryä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 15–18 %)

Koristeluun

  • 1 dlruohosipulia
Tulosta

Juhlava hernekeitto valmistuu näin:

  1. Keitä pakasteherneitä puolessa litrassa kanalientä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon purkkiherneet.
  2. Kuullota hienonnetut sipulit voi-öljyseoksessa paistinpannulla. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
  3. Lusikoi seos herneiden joukkoon. Soseuta herneseos sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
  4. Nosta kattila takaisin liedelle. Lisää loppu kanaliemi ja sherry ja anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
  5. Vatkaa keltuaiset ja ranskankerma sekaisin. Kaada seos hitaasti keiton joukkoon. Sekoita.
  6. Koristele hernekeitto ruohosipulisilpulla ja nosta tarjolle.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen hernekeiton resepti!

Kommentoi »