Maku

Salviamarinadi broilerille tai porsaan lihalle

4 h 15 min
0
0

Salviamarinadi broilerille tai porsaan lihalle

Salviamarinadi sopii erinomaisesti maustamaan grillattavaa broileria ja porsaan lihaa.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 600 gesim. broilerin paistileikkeitä tai porsaan ulkofile pihvejä

Salviamarinadi

  • ½-1 ruukullista tuoretta salviaa
  • 3 kplvalkosipulin kynsiä
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • sitruunan mehu puristettuna
  • 2 rklöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Laita salvian lehdet kivimortteliin tai tehosekoittimeen. Jos pidät salviasta kovasti käytä koko ruukullinen tuoretta salviaa, muutoin ½ ruukullista salviaa riittää. Lisää myös kuoritut valkosipulin kynnet, raastettu sitruunankuori. Hiero salvialehdet ja muut ainekset tahnaksi morttelissa. Lisää marinaadiin sitruunan mehu, öljy, suola ja mustapippuri.

Laita marinoitavat lihat pakastepussiin ja kaada salviamarinadi lihojen päälle. Hiero marinadi hyvin lihoihin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota lihat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillausta. Grillaa broilerin paistileikkeet tai porsaan ulkofilee pihvit kyspsiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä