Maku

Salviakeksit

1 h 30 min
5
1

Salviakeksit

Maistuisiko sitruunainen salviakeksi? Suolaisten spelttikeksien kaunis koriste syntyy painamalla keksin pintaan kokonainen salvialehti ennen paistamista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlspelttijauhoja (täysjyvä, Sunspelt)
  • 1 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouheena)
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta salviaa (silputtuna)

Päälle

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Kokonaisia salvian lehtiä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Nypi kulhossa kuutioitu voi, suola, jauhot, parmesaani ja pähkinärouhe murumaiseksi.

Lisää muna, sitruunankuori, -mehu ja salvia. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Kääri taikina muovikelmuun tangoksi ja litistä sitä hieman. Nosta jääkaappiin noin tunniksi.

Leikkaa tanko puolen sentin viipaleiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.

Voitele viipaleet vatkatulla munalla. Paina jokaisen viipaleen päälle kokonainen salvianlehti koristeeksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes salviakeksit ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Jäähdytä salviakeksit ritilällä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä