Kotivinkki

Salviabroileri

30 min
3
0

Salviabroileri

Salviabroileri hautuu herkulliseksi sitruunakastikkeessa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4broilerin rintafileetä tai fileepihviä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta salviaa
  • 8 viipalettaparmankinkkua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 1sitruuna
  • 2,5 dlvettä
  • 1 rklkanafondia

viimeistelyyn

  • 1 - 2 rklvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Tee salviabroileri näin

1. Ota broilerifileet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
2. Asettele fileiden päälle 3–4 salvianlehteä. Kietaise lehtien päälle, kunkin fileen ympärille, kaksi kinkkuviipaletta.
3. Pese sitruuna huolellisesti ja halkaise se.
4. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Ruskista broilerifileet kauttaaltaan. Ruskista samalla myös sitruunanpuolikkaiden leikkauspinnat.
5. Nosta sitruunat pois. Purista toisen puolikkaan mehu pannulle. Lisää vesi, kanafondi ja muutama salvianlehti. Anna kiehahtaa kunnolla. Nosta kansi päälle, pienennä lämpöä ja hauduta broilerifileet kypsiksi (noin 5–10 minuuttia).
6. Kun broilerit ovat kypsiä, nosta ne pois pannulta. Anna kastikkeen kiehua hetki reippaasti, jotta sen maku hieman tiivistyy. Viimeistele kastike voinokareella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa salviabroileri esimerkiksi vuohenjuustopastan kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä