Salviabroileri
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Salviabroileri hautuu herkulliseksi sitruunakastikkeessa.
3.7
Kuvat
Julkaistu 9.12.2014

Salviabroileri
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4broilerin rintafileetä tai fileepihviä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta salviaa
- 8 viipalettaparmankinkkua
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklvoita
- 1sitruuna
- 2,5 dlvettä
- 1 rklkanafondia
viimeistelyyn
- 1 - 2 rklvoita
Tee salviabroileri näin
- Ota broilerifileet huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Mausta fileet kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
- Asettele fileiden päälle 3–4 salvianlehteä. Kietaise lehtien päälle, kunkin fileen ympärille, kaksi kinkkuviipaletta.
- Pese sitruuna huolellisesti ja halkaise se. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Ruskista broilerifileet kauttaaltaan. Ruskista samalla myös sitruunanpuolikkaiden leikkauspinnat. Nosta sitruunat pois.
- Purista toisen sitruunapuolikkaan mehu pannulle. Lisää vesi, kanafondi ja muutama salvianlehti. Anna kiehahtaa kunnolla. Nosta kansi päälle, pienennä lämpöä ja hauduta broilerifileet kypsiksi (noin 5–10 minuuttia).
- Kun broilerit ovat kypsiä, nosta ne pois pannulta. Anna kastikkeen kiehua hetki reippaasti, jotta sen maku hieman tiivistyy. Viimeistele kastike voinokareella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa salviabroileri esimerkiksi vuohenjuustopastan kanssa.