Maku

Salted caramel -pullat

13 h 14 min
4
0

Salted caramel -pullat

Suolan ja kinuskin hurmaava yhdistelmä tekee näistä salted caramel -pullista vastustamattoman hyviä!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Yön yli kohotettava pullataikina

  • 35 ghiivaa
  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 16 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 200 gvoita (tai margariinia)

Täyte

  • 50 gvoita
  • 20 kpltoffeeta (pehmeää kermatoffeekarkkia esim. Omar tai Flecki dairy fudge)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Kinuskikastike

  • 1 dlsokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlvoita

Lisäksi

  • 2 tlsormisuolaa (kiteitä)

Lisäksi

  • 40 pullavuokaa

Tee näin

13 h 14 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN12 h 24 min

Valmista pullataikina salted caramel -pullien leipomista edeltävänä päivänä. Käytä isoa kulhoa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja mausteet. Alusta taikinaan vehnäjauhoja ja pehmeää voita vuorotellen, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä kulho ensin kelmulla ja sitten leivinliinalla. Nosta kulho jääkaappiin yöksi. Riittävän iso kulho estää kohoavaa taikinaa valumasta jääkaappiin.

Seuraavana päivänä kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se pehmeän kimmoisaksi.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40 cm x 50 cm). Levitä päälle voi sekä pieniksi paloiksi rouhimasi kermakarkit. Kääri taikina rullalle leveämmältä sivulta alkaen. Leikkaa se noin 40 palaan. Nosta palat pullavuokiin uunipellille. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa noin tunti, tai 40-asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia.

Riko muna lasiin ja vatkaa sen rakenne kevyesti rikki. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Valmista kinuskikastike. Mittaa sokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaa kuplien noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon voi.

Valuta kinuskikastiketta lusikalla raidoiksi hiukan jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele salted caramel -pullat muutamilla sormisuolakiteillä. Varo, ettei suolaa tule liikaa. Muutama pieni hippu per pulla riittää.

Vinkki!

 Koristele pullia vain tarvittava määrä, sillä säilytettäessä suola kostuu pullan päälle. Koristelemattomat kinuskipullat voi pakastaa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä