Maku

Salt & vinegar -lehtikaalisipsit – vähän terveellisemmät leffaeväät

35 min
GL
LA
MA
MU
VE
3
0

Rouskis! Suolan ja viinietikan makuiset lehtikaalisipsit ovat koukuttavan hyvä naposteltavaa.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4)

Lehtikaalisipsit

  • 1 ps (200 g)lehtikaalia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¾ dloluthiivahiutaleita (halutessasi)

Tarjoilu

  • ¼ tl sormisuolaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista salt & vinegar -lehtikaalisipsit näin:

  1. Kuumenna kiertoilmauuni 150-asteiseksi.
  2. Pese ja kuivaa lehtikaali. Poista kova lehtiruoti ja revi lehdet sopiviksi suupaloiksi isoon kulhoon.
  3. Sekoita öljy, etikka ja suola. Kaada kulhoon kaalien päälle öljyseosta ja sekoita hyvin.
  4. Jaa lehtikaalit kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille.
  5. Ripottele pinnalle halutessasi oluthiivahiutaleita.
  6. Paahda lehtikaaleja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes sipsit ovat rapeita mutta eivät palaneita.
  7. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja viimeistele lehtikaalisipsit sormisuolalla.

Kokeile mausteena chiliä ja sipulijauhetta tai vaihda öljy tryffeliöljyyn.

Jos haluat välttää tiskiä, sekoita öljyseos kaaleihin suoraan pellillä.

MITÄ PIDIT?
3