Kotivinkki

Salt & pepper -sämpylät katoavat pelliltä parempiin suihin alta aikayksikön – helppojen leipästen juju on mausteinen kuori

1 h 5 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
55 min
Pehmeät salt & pepper -sämpylät valmistuvat hujauksessa. Kruunaa tuoreilla ja mausteisilla sämpylöillä vaikkapa keittoateria. Katso helppo ohje!
KA
4.3
0
Julkaistu: 1.10.2021


Ainekset (16 kpl)

  • 3 dltäysmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklöljyä
  • n. 6 dlsämpyläjauhoja

Lisäksi

  • 1muna (voiteluun)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
Tulosta

Salt & pepper -sämpylät valmistuvat näin:

  1. Lämmitä maito ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot joukkoon.
  2. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Lado sämpylät neliöksi pellille noin sentin välein. Anna kohota liinan alla 30–40 minuuttia.
  3. Voitele kohonnet sämpylät munalla ja ripottele pinnalle sormisuolaa sekä aavistus mustapippuria myllystä.
  4. Kypsennä 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Vinkki!

Sämpylätaikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että mitä löysempi taikina, sen pehmeämmät sämpylät.

Kommentoi »