Salsa panzanella
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Ei, tämä ei ole avokadosta tehtyä guacamolea! Salaattiklassikko panzanellan maut yhdistävät hauskasti myös kastikkeessa. Tässä salsassa maistuvat tomaatti, rucola, oliiviöljy ja leipä. Täyteläisen raikas kastike maistuu ihanalta kermaviilin kaverina vaikkapa quesadillojen tai nachojen kanssa!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 11.8.2015

Salsa panzanella
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 2 kplrucolaa (ruukkua)
- 1 kplvalkosipulinkynsi
- 1 tlkapriksia
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 2 rklparmesaania raastettuna
- 1 dloliiviöljyä
- 3 rklpunaviinietikkaa
- 1 kplleipäviipale
Yhdistä kuutiodut tomaatit ja silputtu rucola kulhossa. Lisää mukaan hienonnettu valkosipulinkynsi, kaprikset, hienoksi raastettu sitruunankuori ja parmesaani.
Sekoita joukkoon oliiviöljy ja viinietikka. Rouhi leipäviipale veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää se kulhoon. Painele leipää nesteeseen niin että se pehmenee. Lisää tarvittaessa loraus oliiviöljyä jos leipä imee kaiken nesteen.
Surauta sauvasekoittimella muutaman kerran seoksen ympäri. Jatka ainoastaan kunnes kastike juuri ja juuri soseutuu, ja jätä salsaan muutamia sattumia.